Programma

Programma – Zomerseizoen

Tijdens het zomerseizoen, gaande van begin maart tot begin oktober, rijden wij in het weekend meestal de ritten die in de kalender van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB) zijn opgenomen. Dit zijn ritten van ±60Km tot ±90Km. Voor deze ritten rijden wij met de fiets naar de vertrek/inschrijfplaats of gaan onderweg op de omloop.

In onze kalender lassen we op zaterdag ook de klassiekers, semi-klassiekers van de VWB in. Dit zijn ritten van 120 tot 150 kilometer of meer zoals Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl, Ardense Pijl,…. In dit geval wordt met de auto aan de Pax vertrokken naar de inschrijfplaats en zal het vertrekuur vroeger zijn (tussen 6 uur en 8 uur ‘s morgens).

Zelf organiseren we jaarlijks een viertal wegritten op de VWB kalender. Ze vertrekken allemaal bij café de Rijkswacht.

Op donderdag wordt er afhankelijk van de windrichting een parkoers bepaald.

Programma – Winterseizoen

Tijdens het winterseizoen, gaande van begin oktober tot einde februari, rijden een aantal mensen veldtoertochten. Dit voornamelijk op zondagmorgen waarbij er meestal door een aantal HWT-ers met de auto om +/-7u45 (afhankelijk van de afstand tot de inschrijving) vertrokken wordt aan de Pax. Meestal rijden er ook een aantal met de fiets naar de inschrijving.
Ook tijdens het winterseizoen volgen we zoveel mogelijk de kalender van de Vlaamse Wielrijdersbond.
Zelf organiseren wij jaarlijks een veldtoertocht op de laatste zondag van januari of de eerste zondag van februari en dit op Klein Seminarie in Hoogstraten.
De niet-mountainbikers bepalen in het winterseizoen zelf waar ze naar toe rijden. Voor de donderdagrit geldt hetzelfde principe. Tijdens het winterseizoen vertrekt de D groep om 09.00 en de A&B&C groep om 08.30 uur.