Wat doen wij: fietsen

Groepen

Omdat de fietscapaciteiten van de leden uiteenloopt zijn er verschillende groepen: we hebben zowel een A, een B, een C als een D groep.

De A groep rijdt met een gemiddelde snelheid van om en bij de 33Km/uur en rijden dan een afstand die tussen de 80 en de 100 kilometer ligt bijeen.

De B groep fietst met een gemiddelde snelheid van 30 Km/uur en dit over een afstand van 70 à 90 kilometer.

De C-groep rijdt een gemiddelde snelheid van een 27 km/uur en leggen dan een 60 à 80 kilometer af.

De D-groep (voornamelijk vrouwen) fietst zowat 22 Km/uur gemiddeld over een afstand van 50 tot 60 kilometer.

In alle groepen geldt een fundamenteel principe dat we samen vertrekken en ook samen aankomen. Dit wil zeggen dat er NIEMAND wordt achtergelaten. We vragen je wel om te starten bij die groep die het best aansluit bij je mogelijkheden. Je kan natuurlijk altijd van groep overschakelen indien gewenst.

Wanneer

In het weekend fietsen we elke zaterdagnamiddag en elke zondagvoormiddag. Op feestdagen wordt er ook gefietst in de voormiddag. Gedurende de week wordt er gereden op donderdag namiddag. Bovendien is er op woensdagavond om 19.00 uur nog een trainingsrit voorzien vanaf wanneer het zomeruur van toepassing is.

In het weekend wordt er op zaterdag vertrokken om 13 uur. Op zon- en feestdagen is dit 8u (A-groep), 8u15 (B-groep), 08.30 (C-goep) en 8u45 (D-groep). Tussen begin oktober en begin maart is het vertrekuur 8u30 voor A-, B– en C-groep. De D-groep vertrekt dan om 9u00. Op donderdag wordt er vertrokken om 13u00.

De hoek van de Karel Boomstraat en de Vrijheid (Hoogstraten centrum) is onze vaste vertrekplaats. Na de ritten gaan we gewoonlijk iets drinken in ons clublokaal café De Rijkswacht in Hoogstraten.